Bez premeneného nájazdu nemôžeme vyhrať

Hráči HC SLOVAN Bratislava si z prvého zápasu, ktorý ich čakal na najdlhšom tripe sezóny, odnášajú bod za prehru s Admiralom Vladivostok 2:1 po nájazdoch.

Dlhý čas prehrávali 0:1, v záverečnej power play sa sa však dokázali zmobilizovať a vyrovnali. V nadstavenom čase gól nepadol, o všetkom rozhodli samostatné nájazdy, ktoré lepšie zvládli domáci.
Napriek prehre sa dá nájsť na výkone mužstva niekoľko pozitív. Tým prvým je fakt, že sa po dlhom 12-hodinovom lete dokázalo v závere nadýchnuť k náporu pri hre bez brankára a napokon aj vyrovnať. Druhým je výkon Jakuba Štěpánka, ktorý ešte viac „pomotal“ hlavu trénerovi Milošovi Říhovi pri voľbe jednotky do ďalšieho zápasu, a to ešte čaká na svoju šancu Jaroslav Janus. Tretím je disciplína. Slovan mal v zápase iba dvoch vylúčených, čo je dobrý základ do ďalších dvoch zápasov.

„Opäť sme mali chvíle, kedy sme v zápase prestali hrať, ale potom sme zapli na vyššie obrátky. Bez premeneného nájazdu nemôžeme vyhrať, ale myslím si, že po takom dlhom lete je bod pre nás celkom fajn,“ povedal po stretnutí Marek Viedenský, ktorému sa v posledných zápasoch bodovo darilo. Na ľade Admiralu sa síce odmlčal, ale je potešiteľné, že streleckú smolu odklial Cam Barker. Práve z jeho hokejky padol vyrovnávajúci gól 31 sekúnd pred koncom tretej tretiny.

„Som rád, že mi to konečne padlo. Mal som aj potrebné šťastie, ale verím, že to z mojej strany bude už len lepšie,“ verí sympatický Kanaďan.

Jakub Štěpánek kryl v zápase 43 striel domácich, niektoré boli z kategórie tých najnebezpečnejších. „Vladivostok má menšie ihrisko, takže domáci hráči na mňa pálili z každej pozície. V prvých dvoch tretinách sme sa držali, v poslednej nás Admiral prehrával. Dlhý let na nás predsa len musel zanechať nejaké stopy,“ zhodnotil duel český gólman, ktorý sa napriek únave cítil v bránke dobre. „Sám som bol z toho prekvapený, pretože som toho veľa nenaspal,“ usmieval sa Jakub. Vďaka jeho výkonu Slovan v riadnom hracom čase inkasoval iba raz a vydoloval z horúcej pôdy aspoň bod. „Myslím, že vzhľadom na priebeh hry s ním môžeme byť spokojní. Ale keď už zápas dovediete do nájazdov, chcete byť úspešní. Nám sa to nepodarilo. Zbierame bod po bode, raz si ten druhý navyše pripíšete vy, inokedy súper, tak to chodí,“ dodal 31-ročný vsetínsky rodák. 

V druhom zápase na tripe sa HC SLOVAN Bratislava  predstaví už v stredu o 13.30 SELČ na ľade Červenej Hviezdy Kchun-lun, vlaňajšieho nováčika KHL, ktorému má čo vracať. V prvom vzájomnom dueli na čínskom ľade prehral Slovan 2:0. Veríme, že tentokrát sa hráči presadia nielen gólovo, ale že dokážu získať aj nejaké body.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar