Vizitky súperov – Wingas Cup

Tri stretnutia čakajú hokejistov HC SLOVAN Bratislava na turnaji v nemeckom Kasseli.


Belasí sa v priebehu troch dní stretnú s dvoma účastníkmi KHL, jedno stretnutie zohrajú s domácim tímom, ktorý v sezóne 2015/16 triumfoval v druhej najvyššej nemeckej súťaži DEL2. Všetky duely sa uskutočnia v Eissporthalle Kassel s kapacitou 6 100 divákov.

Dinamo Riga (utorok 8. augusta 15:00 h)

Lotyšský celok nastupuje v nadnárodnej Kontinentánej hokejovej lige od ročníka 2008/09, do play off postúpil päťkrát, no naposledy pred štyrmi rokmi. K návratu do vyraďovacej časti má Dinamu pomôcť nový hlavný tréner, lotyšská legenda Sandis Ozolinš, ktorý ako hráč zdvihol nad hlavu aj Stanleyho pohár v tíme Colorado Avalance v roku 1996. Do tímu pribudlo pred sezónou niekoľko zámorských legionárov, zmluvy v Rige postupne podpísali Karl Stolery, Lucas Lesio, Justin Peters a v posledných dňoch aj Brandon McMillan a T.J. Galliardi, ktorí majú za sebou už aj skúsenosti z ruských tímov KHL. Medzi najproduktívnejších domácich hráčov patrí dlhoročne Miks Indrašis.

EC Kassel Huskies (streda 9. augusta 19:00 h)

Pre domáci celok pôjde o zaujímavú konfrontáciu s tímami z druhej najlepšej ligy sveta. Tím zo severnej časti Hesenska hral naposledy najvyššiu nemeckú súťaž v sezóne 2008/09. Odvtedy sa snaží neúspešne prebíjať medzi elitu. V minulom ročníku vypadli v play off druhej ligy v semifinále, rok predtým ju síce vyhrali, no v baráži o účasť v DEL neuspeli. Tím Huskies sa skladá zväčša z nemeckýh hokejistov. Mužstvo je doplnené o niekoľkých legionárov z Kanady či Spojených štátov amerických. V minulom ročníku sa bodovo najviac darilo domácemu Manuelovi Klingemu (43 zápasov, 50 bodov) a Kanaďanovi Bradenovi Pimmovi (48 zápasov, 43 bodov). Mužstvo vedie  z pozície hlavného kouča Kanaďan Rico Rossi.

Viťaz Podoľsk (štvrtok 10. augusta 13:30 h)

Tím z podmoskovskej oblasti netreba fanúšikom Slovana príliš predstavovať. Viťaz prežil skvelú minulú sezónu, keď sa dokázal prebojovať vôbec premiérovo do playoff. Vydarená sezóna katapultovala niekoľko hokejistov Podoľska do zámoria, Miro Aaltonen sa presunul do Toronta Maple Leafs, český bek Jakub Jeřábek zase do Montrealu Canadiens, Mario Kempe skúsi šťastie v Arizone Coyotes a gólman Hari Säteri vo Floride Panthers. Vedenie klubu angažovalo gólmana Michaila Birjukova z Novgorodu, rovnako aj útočníka Dmitrija Sjomina. Bodovať by mala aj dvojica fínskych hokejistov Jesse Mankinen, Jaako Rissanen, ktorá prichádza z Kalpy Kuopio. Z Albany Devils sa do Moskvy presťahoval obranca Vojtěch Možík.

Časopis Powerplay

05/2024:

V najnovšom čísle POWERPLAY 05 sa dočítate:

  • Profil Denisa Godlu: Minister obrany z kráľovského mesta
  • Predstavujeme: Európska premiéra Patricka Holwaya
  • Rozhovor s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom
  • Pamätné momenty z histórie Slovana: Počas výluky priali hviezdy Slovanu
  • Slovanisti vo svete: Rok Tičar